Tandtekniker4you - specialister i tandproteser


  • Om klinikken
  • Behandlinger
  • Før og efter
  • Referencer
  • Kontakt os

Vi er specialister i tandproteser - både hel- og delproteser



Kontakt klinikken, hvis du har spørgsmål eller ønsker


Ring til os på 4921 2605

Således bliver en hybrid/implantat protese til:


Patienten kommer med en fastsiddende implantatbro hvor tænderne er
knækket af.
Har været hos tandlægen og fået fjernet broen og sat nye kugler i.
Behandlingsplanen er, at fremstille en hybridprotese på implantater i over og undermund.
Efter aftryk af patientens mund, er næste skridt at finde bidhøjden og finde de tænder der skal bruges.
Her ses tandopstillingen på modellen.
Den skal herefter modelleres, prøves på patienten og derefter gøres færdig.
Her ses det færdige resultat.


Tandtekniker4you tilbyder:



Om du skal have en ny protese, mangler et par tænder, har brug for en snak eller et godt råd, er du meget velkommen i klinikken.



Helproteser



Hvis du skal have fjernet alle sine tænder eller allerede mangler alle de naturlige tænder i over eller i undermunden, kan vi lave en helprotese til dig., som består af både en over- og en undermund. Vi kan


Vi laver tandproteser efter billeder fra den gang, du havde dine naturlige tænder. Det gør ikke noget at billederne er gamle, bare man kan se tænderne i et smil. Vi kan også efterligne den gamle tandprotese, så du ikke ændre udseende, med den nye protese.






Delproteser/Unitor



Hvis man mister nogle af sine tænder, kan du få lavet en delprotese som erstatning. Det er en aftagelig protese, som holdes på plads med bøjler på dine naturlige tænder.


Delproteser fremstilles normalt i en kombination af stål og akryl.


En delprotese er en aftagelig protese, som holdes på plads med bøjler. Delproteser fremstilles i mange forskellige udformninger naturligvis både i over- og i undermund, fælles er; at de erstatter de tænder der mangler.






Første protese – Immediat protesen



Immediat protese betyder øjeblikkelig eller en midlertidig protese. Det er en protese, som isættes umiddelbart efter, de naturlige tænder er trukket ud. Denne protese kan for nogle være permanent og i andre tilfælde være midlertidig protese. Det afhænger af hvilke og hvor mange tænder der er blevet trukket ud.


Protesen laves færdig, så du ikke skal gå og mangle tænder. Det hele planlægges i samarbejde med den klinisk tandtekniker, tandlægen og dig.

Efter tandudtrækningen vil der sker store forandringer af gummen. Protesen skal derfor rettes til flere gange i løbet af de første 6-9 måneder.


Når helingsperioden er vel overstået, duplikeres protesen eller der bliver lavet en ny protese. Den første protese (Efter tandudtrækning) er den sværeste at lave, både på grund af den store gummeforandring, men også fordi det som første gangs bruger, tager tid at vænne sig til protesen. Det føles meget anderledes, at have tandprotese i munden, i forhold til sine naturlige tænder. Man skal lære sig til at tygge maden i begge sider, for at holde balance i protesen.



Implantater



Protesen kan understøtter med minimum 2-4 implantater (kunstige rødder). Det gør at man får en meget mere optimal tyggefunktion og en bedre livskvalitet.


Implantatbehandling bliver planlagt sammen med os på klinikken. Alt protese arbejder bliver udført på klinikken. Med implantater kan du tygge meget hårdere fødevare end med en løs protese. Dette giver større livskvalitet, mulighed for en sunder livsstil og derved et bedre helbred.



Snorkeskinne



Har du problemer med at snorke, kan vi afhjælpe det med en snorkeskinne.

Det er en acrylskinne med hængsler, der skabes efter aftryk af dine tænder.

Der kan forekomme 1-4 ugers tilvænnding, med det er meget individuelt.



Bideskinne



Hvis du bider hårdt sammen eller skærer tænder, når du sover, kan det afhjælpes med en bideskinner.


Det er en acrylskinne, der skabes efter aftryk af dine tænder.



TYGGETEKNIK



Når du lige har fået nye tandproteser, vil vi anbefale, at du starter med at tygge blød mad de første par dage, indtil du gradvist vænner dig til protesen. Tag små bidder og giv dig god tid til at tygge.


Prøv med fast mad efter et par dage. Når du skal spise kød og anden fast mad, bør du skære kødet i små stykker. Herefter kan du bedre fordele kødet mellem kindtænderne i begge sider og herved holde balance i tandprotesen. Ved en hel undermundsprotese, hvor der ikke er så meget gumme tilbage, er denne balanceteknik meget vigtig, for at undermundsprotesen ikke kommer til at vippe. Tyg langsomt og giv dig god tid at fordele maden i begge sider, så der kommer balance i protesen. En anden fordel ved denne balance er, at gummen belastes minimalt og derved svinder gummen slid mindre med årene.





Vedligeholdelse af din tandprotese



Vil du gerne bevare din tandprotese så længe som muligt, er det vigtig at pasform og bidhøjden altid er korrekt og tilpasset. På denne måde bevares gummerne bedst. Kæben og musklerne belastes korrekt, så du også i en sen alder, stadig har mulighed for et godt hold i dine proteser samt mulighed for indsættelse af implantatter.


Vi anbefaler derfor at man kommer til et årligt eftersyn. I gennemsnit bør man skifte sin tandprotese hver 7-8 år. I rigtig mange tilfælde ser vi desværre at vores patienter har en tendens til at gå med deres nedslidte tandproteser i alt for lang tid, nogle gange op til 15 år. Den nedslidte tandproteser kan medføre unødvendig slid af gummen og kæbe. I værste tilfælde kan skaderne være uoprettelig.



Du finder Tandtekniker4you i Helsingør og Birkerød



Helsingør afdeling



Bjergegade 22 C, 1. sal

3000 Helsingør​

telefon 4921 2605



Birkerød afdeling



Hovedgaden 30a, 1. sal

3460 Birkerød

telefon 4581 1548



Tandtekniker4you
Helsingør: 4921 2605 Birkerød: 4581 1548


Skriv til os allerede idag